Say HelloCloud!

Referenties

Petra Vos

samhoud

We willen kennis toegankelijk maken voor onze medewerkers in Nederland, maar ook voor onze mensen in Spanje en vanaf volgend jaar in Maleisië. Wij gingen daarover in gesprek met e-office en Microsoft. Zij vertelden ons over de mogelijkheden van Microsoft SharePoint als virtuele kennisomgeving en hoe deze technologie effectief samenwerken en kennisdelen ondersteunt. Bij &samhoud hebben we één IT specialist in huis. Om deze reden past een standaard cloud oplossing ons het beste. De omgeving wordt extern beheerd en er worden automatisch updates uitgevoerd, dat ons investeringen in kennis en tijd bespaart.

Jean Pierre Martens

NOC NSF

Software as a Service is voor mij net als water uit de kraan. Ik maak graag gebruik van standaardoplossingen. Want waarom zou ik zelf opnieuw het wiel uitvinden als software bedrijven, die veel meer kennis hebben van technologie zoals e-office, dezelfde oplossing aanbieden. De kracht van SaaS is efficiëntie. Door gebruik te maken van SaaS oplossingen vallen de investeringen in IT lager uit, want we hoeven wij minder te investeren in hardware, software en kennis. En wij zijn flexibel. We kunnen maandelijks aangeven voor hoeveel gebruikers wij het product afnemen.

Daan Potjer

Arthra Assets Management

Aerhra Assets Management: ‘In de beleggingswereld draait het allemaal om vertrouwen. Je krijgt geld van een belegger die verwacht dat je zijn geld goed beheert. Een goede, regelmatige en vooral open communicatie is daar een essentieel onderdeel van. Met de inrichting van een complete digitale werkomgeving geven wij de klant op elk gewenst moment inzage in de status van zijn beleggingen. Geen periodieke, onbegrijpelijke financiële overzichten, maar persoonlijke aandacht en actuele informatie. Wij kozen voor een SaaS-oplossing om flexibel te kunnen omgaan met de huidige marktomstandigheden. Het was van belang snel een volledige werkomgeving in te richten, zodat de Autoriteit Financiële Markten de audit van onze bedrijfsprocessen kon starten. Deze audit maakt standaard onderdeel uit van de vergunningsaanvraag om vermogensbeheer te mogen doen. De SaaS-oplossing van e-office biedt ons daar bovenop de ruimte om gemakkelijk de voorziene groei van de onderneming te accommoderen.’

Jan Lasschuit

Alfa Accountants & Adviseurs

Alfa Accountants & Adviseurs: ‘Met het Intranet startten we de bouw van het Alfa platform en introduceren we een nieuwe manier van werken. Daarbij realiseren we een werkomgeving waarin medewerkers en ook klanten optimaal met elkaar kunnen samenwerken. Wij zijn op zoek naar de nieuwe generatie accountants. Deze jonge mensen zoeken een werkgever die helemaal is ingericht op het werken in de 21e eeuw. Binnen Alfa krijgt dit steeds meer vorm. Naast een persoonlijke digitale werkomgeving bieden we onze medewerkers nu al flexibele werkplekken en werktijden.’

Cronos Groep Nederland

Cronos Group Nederland

Cronos is een e-business Integrator die onlangs met activiteiten in Nederland startte. Om snel van start te kunnen gaan in Nederland, koos Cronos ervoor gebruik te maken van diverse cloud oplossingen en die met elkaar te verbinden. De basis functionaliteiten (e-mail en calendar) zijn onder gebracht in Microsoft Online Services (BPOS), in combinatie met een gedegen en goed ingerichte SharePoint 2010 in de cloud omgeving. Daarnaast is de oplossing naadloos geïntegreerd met bestaande traditioneel ingerichte processen zoals de financiële- en projectadministratie.